Breda Remixed

Een verrassende en veelzijdige programmering. Het Breda’s Festival Orkest start met bekende klassiekers van Dvorak, gemixed met break- en streetdance acts. Vervolgens speelt het orkest een speciaal samengestelde filmmedley, met fragmenten op groot scherm. Tenslotte wordt het verhaal van de West Side Story in ‘urban’ stijl gebracht en wordt afgesloten met dj/producer Micha de Been. Presentatie is in handen van Kiki Schippers.


Dirigent Jos Schroevers: “We hebben een behoorlijk ambitieus programma gemaakt, de lat ligt erg hoog. De arrangeur van het Metropole Orkest heeft ons geholpen met de muziek. Verder hebben we veel verrassende elementen in de show gestopt en een stevige mix aan stijlen samengebracht.”

In 2018 komt het Breda’s Festival Orkest onder de naam “ Breda Remixed” met een verrassende programmering. Door het verbreden van het repertoire en de samenwerking met andere kunstdisciplines kan het orkest een programma bieden dat geschikt is voor een heel breed publiek.

Het programma start met bekende klassieke muziek van Dvorak: de Slavische dansen no 7 en 8. De voorstelling worden voorzien van moderne break- en streetdance-act, door de Bredase dansstudio ‘The Scene’.

We vervolgen met een filmmedley met muziek uit kaskrakers als Star Trek, Harry Potter, Ice Age en The Golden Compass. Arrangeur Twan Maintz heeft speciaal voor het Festival Orkest een bewerking hiervan gemaakt. Bijpassende filmfragmenten worden op groot scherm getoond. Deze zijn gemonteerd door Klaas Bongaerts, onze filmeditor en VJ.

Een ode aan de bekende componist Leonard Bernstein, die dit jaar 100 zou worden, mag natuurlijk niet ontbreken. Het verhaal van de West Side Story (bendes uit New York) is vertaald naar de huidige maatschappij en wordt in een Urban-achtige stijl gepresenteerd.

We spelen muziek uit de films Hairspray, Moulin Rouge en Dreamgirls, met versterking van zangeressen Sannah Smits, Sharon van de Velde, Maea van de Pol en Vera de Vries van DAPA (Dutch Academy of Performing Arts). De samenwerking met een arrangeur van de Metropole Orkest Academy, Tijn Wiebenga, zal garant staan voor spetterende arrangementen.

Tijdens de afsluitende act zal het orkest samen met een DJ/producer het publiek meenemen in de wereld van Dance. Micha de Been heeft een aantal bekende dance nummers geremixed waar vervolgens arrangeur Tijn Wiebenga speciaal een instrumentatie op los heeft gelaten. Met Bredase zanger Ewoud Feenstra wordt een volstrekt uniek concept gemaakt.

De Spanjaardsgatconcerten worden dit jaar gepresenteerd door Kiki Schippers, oa winnaar Annie MG Smitprijs. De Bredase Torenblazers ism Paul Maassen (onze stadsbeiaardier) spelen vooraf een muzikale aubade.