Primeur in Breda: Maestro Jules Onthult met Philips Symfonie Orkest

Voor iedereen die wel eens wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist of wat een dirigent nu precies doet, presenteren we Maestro Jules Onthult. Na het succesvolle televisieprogramma, zetten we dit muzikale feestje rondom de mooiste klassieke werken live voort op het ponton.


Tijdens deze tweede editie ontrafelt dirigent Jules van Hessen samen met het Philips Symfonie Orkest de geheimen van het grootse meesterwerk Mahlers Eerste Symfonie. Hoe werd kinderlied Vader Jacob een dronken begrafenismars? Wiens muziek kopieerde Mahler schaamteloos? En waarom liet hij een koekoek de verkeerde melodie zingen? Tijdens Jules’ verhaal speelt het orkest de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen, voorzien van projecties – en na de pauze: de hele symfonie in vol ornaat! De beelden komen terug en je beleeft de muziek met andere oren.

Philips Symfonie Orkest

In ruim 85 jaar is het Philips Symfonie Orkest (PSO) uitgegroeid van een groepje musicerende Philipscollega’s tot één van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De meer dan 90 leden bestaan uit gevorderde amateurs en beroepsmusici uit Eindhoven en daarbuiten, en wat zij delen is een diepe passie voor klassieke muziek. Het orkest speelt vijf verschillende programma’s per jaar op hoog niveau in topzalen zoals het Muziekgebouw in Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam.

Jules van Hessen

Al 30 jaar staat het PSO onder de inspirerende leiding van chefdirigent Jules van Hessen. Hij begon destijds als een jonge ambitieuze dirigent, vastbesloten om het artistieke niveau verder omhoog te brengen – met succes. Inmiddels is de flamboyante Jules van Hessen een veelgevraagde dirigent en tv-persoonlijkheid in binnen- en buitenland. Van Hessen is niet alleen een meesterdirigent, hij is ook een meester in het aanvoelen van zijn publiek. Jules van Hessen maakt van elk concert een feestje!

www.philipssymfonieorkest.nl