Revolution: bijzondere muzikale combinaties

De grenzen van brassband en blaasinstrumenten worden verkend door Altena Brass. In samenwerking met percussionist Marcel van Wensen wordt electronica toegevoegd aan dit vernieuwende optreden. Gewaagde muzikale combinaties van Arvo Pärt tot Macklemore en van Kyteman tot de dance van Eric Prydz en Martin Garrix.


Altena Brass heeft al een aardige reputatie opgebouwd met haar theatershows. Vorig jaar won het de publieksprijs, juryprijs en solistenprijs (Marlies van Mil) met de theatershow Space Chords op het Survento Entertainmentfestival! Het publiek kan het altijd erg waarderen wanneer er naast het muzikale ook aandacht is voor de theatrale kant van de blaasmuziek.


In Revolution verkent Altena Brass de grenzen van het medium brassband en de blaasmuziek. Altena Brass probeert de eigen zeggingskracht te versterken met behulp van elektronica. En dat is nu juist de specialisatie van percussionist Marcel van Wensen. Deze jonge slagwerker studeerde schoolmuziek en studeert slagwerk (klassiek) aan de Academy of Music and Performing Arts te Tilburg. In de afgelopen jaren verkende hij met veel plezier de inzet van elektronica in zijn muziek. In combinatie met Altena Brass leidt dat tot een bijzonder experiment.

Voor Altena Brass en Marcel van Wensen een kans om te werken met click-tracks, lichtshows, drumloops, hip-hop brass, popmuziek, en dance. Dat leidt tot bijzondere muzikale combinaties van Arvo Pärt tot Macklemore, en van Kyteman, tot de dance van Eric Prydz en Martin Garrix.